Vaše tijelo ih treba!

Vaše tijelo ih treba!

Svaki muškarac treba mikronutrijente. To su vitamini, aminokiseline, elementi u tragovima, minerali, masne kiseline i biljni sekundarni metaboliti u različitim oblicima. PROfertil vam osigurava to što vam je potrebno.

Ove posebne dodatke prehrani tijelo treba za trajanja različitih faza spermatogeneze, odnosno sazrijevanja muških spolnih stanica. Pokazalo se da određeni mikronutrijenti imaju povoljan učinak na kvalitetu muških spolnih stanica. Isto tako, Cochraine baza podataka ("Cochraine knjižnica") donosi niz dokaza o učinkovitosti različitih antioksidansa na oplodni potencijal muškaraca.

Rezultati brojnih ispitivanja ukazuju da uzimanje L-karnitina, L-arginina, cinka i selena može poboljšati brojnost i pokretljivost muških spolnih stanica. L-karnitin i L-arginin imaju povoljan učinak na pokretljivost spermatozoida dok cink ima učinak na brojnost i pokretljivost muških spolnih stanica u stimulaciji proizvodnje testosterona.

U kombinaciji sa selenom dolazi do značajnog poboljšanja pokretljivosti muških spolnih stanica i udjela pravilno oblikovanih spermatozoida. Selen i glutation potrebni su za proizvodnju enzima koji predstavlja 50 % materijala mitohondrija u vratu spermatozoida, odgovornog za pokretljivost muške spolne stanice.

Antoksidansi poput vitamina E, glutationa i koenzima Q10 također imaju pozitivan učinak u liječenju muške neplodnosti. Oni onesposobljuju slobodne radikale i time štite stanice i organe u tijelu.

Obzirom da su spermatozoidi osjetljivi na oksidacijski stres, antioksidansi poput vitamina E, glutationa i selena mogu se upotrijebiti u svrhu zaštite muških spolnih stanica tijekom njihova sazrijevanja.